Τεράστια προβλήματα στις υποδομές της Πάργας λόγω βροχοπτώσεων – Κατολισθήσεις σε Χόχλα, Κουκούλι και Λούτσα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης φαίνεται πως βρίσκεται ο Δήμος Πάργας, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα και κατολισθήσεις λόγω της σύστασης του εδάφους. Ο Δήμαρχος Πάργας, Νίκος Ζαχαριάς, περιέγραψε μια εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα, εστιάζοντας στις περιοχές με αργιλώδη εδάφη όπου η διάβρωση είναι έντονη.
Τα σοβαρότερα φαινόμενα εντοπίζονται στον οικισμό της Πάργας, στην Ανθούσα, στο Κουκούλι, τη Χόχλα και τη Λούτσα, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε από την πτώση μιας γέφυρας στην είσοδο της Πάργας, γεγονός που δυσχεραίνει την πρόσβαση. Στην Ανθούσα, η αποκόλληση βράχων οδήγησε στην καταστροφή σταθμευμένων οχημάτων, με την τύχη να είναι στο πλευρό των κατοίκων καθώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.
Παράλληλα, το οδικό δίκτυο που συνδέει την Πέρδικα, την Αγιά και την Ανθούσα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με τα συνεργεία του Δήμου να καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την προστασία των πολιτών από περαιτέρω καταπτώσεις.





