Έντονη ήταν η πρωινή ψύχρα σε ολόκληρη την Ήπειρο, καθώς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ο υδράργυρος στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές σημείωσε αισθητή πτώση, πλησιάζοντας αρκετά τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. όπως μετέδωσε το kanalakinews.gr, οι κάτοικοι των ορεινών χωριών αντίκρισαν ένα καθαρά φθινοπωρινό τοπίο, ενώ στα παράλια της περιοχής μας οι συνθήκες παρέμειναν πολύ πιο ήπιες.
Σύμφωνα με τις καταγραφές από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Βωβούσα και στη Μηλιά Μετσόβου, όπου το θερμόμετρο έδειξε μόλις 1°C. Πολύ χαμηλές τιμές σημειώθηκαν και σε περιοχές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, με την Αγία Κυριακή, το Επισκοπικό, την Ελεούσα αλλά και το Τέροβο να καταγράφουν ελάχιστη θερμοκρασία 3°C.
Στο κέντρο των Ιωαννίνων η θερμοκρασία υποχώρησε στους 4°C, ενώ στην ίδια τιμή βρέθηκαν ο Κατσικάς, το Μέτσοβο, το Παπίγκο και το Πληκάτι. Στον αντίποδα, οι συμπολίτες μας στα παραθαλάσσια τμήματα της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας απόλαυσαν πολύ πιο γλυκές καιρικές συνθήκες, καθώς στην Πάργα η ελάχιστη θερμοκρασία δεν έπεσε κάτω από τους 13°C.
Οι 10 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην Ήπειρο είναι οι εξής: Βωβούσα 1°C, Μηλιά Μετσόβου 1°C, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 3°C, Επισκοπικό 3°C, Ελεούσα Ιωαννίνων 3°C, Τέροβο 3°C, Κατσικάς Ιωαννίνων 4°C, Μέτσοβο 4°C, Παπίγκο 4°C και Πληκάτι 4°C.