Με νεφώσεις και τοπικά φαινόμενα ξεκινά η μέρα στην περιοχή του Φαναρίου

Με βροχερό σκηνικό τις πρώτες πρωινές ώρες έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες στην Ήπειρο την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα εκδηλώνονται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί, χωρίς ωστόσο να διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Όπως μετέδωσε το kanalakinews.gr, από το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με ανοίγματα ηλιοφάνειας. Στα Ιωάννινα, η βροχή της πρωινής ζώνης θα εξασθενήσει σταδιακά, δίνοντας τη θέση της σε βελτιωμένο καιρό το απόγευμα.
Οι τιμές του θερμομέτρου θα κινηθούν μεταξύ 10 και 19 βαθμών Κελσίου. Στην Άρτα, οι αυξημένες νεφώσεις και οι τοπικές βροχές θα υποχωρήσουν γρήγορα, με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 22 βαθμούς.
Στην Πρέβεζα, ο καιρός θα διατηρηθεί παροδικά νεφελώδης, με πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσπρωτία και την Ηγουμενίτσα, οι νυχτερινές και πρωινές βροχοπτώσεις θα σταματήσουν πριν το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 22 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα ξεκινήσουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις και στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Στο Ιόνιο ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές ενισχύσεις έως και τα 6 μποφόρ, φέρνοντας σταδιακά πιο καθαρό ουρανό στις παράκτιες και ηπειρωτικές περιοχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

6240765 1024x683 1

Επελαύνει ο καύσωνας σε όλη τη χώρα – Η ζέστη θα συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της νύχτας

Σε «καμίνι» θα μετατραπεί και σήμερα η χώρα καθώς βρίσκεται
Blinken Colombia

ΗΠΑ-Κολομβία: Σύγκλιση απόψεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών διαπιστώνει ο Α. Μπλίνκεν

Υποστήριξη  στις προσπάθειες της Κολομβίας να αντιμετωπίσει τη διακίνηση