Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο έως τις 30 Ιανουαρίου

Σε πλήρη εξέλιξη τίθεται ο προγραμματισμός των πληρωμών για το τέλος Ιανουαρίου, με τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ να προχωρούν στην καταβολή σημαντικών ποσών που αγγίζουν συνολικά τα 2,47 δισεκατομμύρια ευρώ. Η διαδικασία, η οποία αφορά περισσότερους από 4,3 εκατομμύρια δικαιούχους, ξεκινά στις 26 και ολοκληρώνεται στις 30 Ιανουαρίου, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών παροχών, από συντάξεις μέχρι επιδόματα μητρότητας και ανεργίας.
Το μεγαλύτερο μέρος των πιστώσεων αφορά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις του Φεβρουαρίου, οι οποίες θα καταβληθούν στις 28 και 29 του μήνα, ενώ ακολουθούν πληρωμές για εφάπαξ, προκαταβολές συντάξεων και επιστροφές εισφορών σε μη μισθωτούς.
Παράλληλα, η ΔΥΠΑ ενισχύει το δίχτυ προστασίας για ανέργους και εργαζόμενες μητέρες, διαθέτοντας κονδύλια για επιδόματα και προγράμματα απασχόλησης. Η ροή των πληρωμών αναμένεται να ολοκληρωθεί ομαλά, προσφέροντας την απαραίτητη ρευστότητα σε εκατομμύρια νοικοκυριά κατά την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

