Παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στη γειτονική μας Ηγουμενίτσα, η τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας ενημερώνεται για τις βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 27χρονο για τη δολοφονία της 25χρονης Πηνελόπης. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας μετέβησαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται φρουρούμενος, προκειμένου να του ασκήσουν επίσημα την ποινική δίωξη.
Όπως μεταδίδει το kanalakinews.gr, ο 27χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Η τελευταία κατηγορία αφορά τρία ηρεμιστικά χάπια Stedon που βρέθηκαν στο τσαντάκι του από τους αστυνομικούς.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει ομολογήσει προφορικά την πράξη του στους αστυνομικούς, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του για το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, επικαλέστηκε οικονομική αδυναμία και ζήτησε από τις αρχές τον διορισμό συνηγόρου υπεράσπισης.
Όσον αφορά το προφίλ του, ο 27χρονος δεν έχει καταδικαστικές αποφάσεις στο ποινικό του μητρώο, ωστόσο είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για παράβαση της νομοθεσίας περί κροτίδων, ενώ ως ανήλικος είχε συλληφθεί για κλοπή και το 2024 είχε προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων. Ολόκληρη η περιοχή μας αναμένει την απολογία της Πέμπτης ζητώντας δικαιοσύνη.

