ihm26 poster 300x250

Αλγερία: Θανατική ποινική για τους εμπρηστές ζητά ο πρόεδρος της χώρας

1a0ffac467eec49f1bf299afa10c16fa L
1a0ffac467eec49f1bf299afa10c16fa L
Αλγερία: Θανατική ποινική για τους εμπρηστές ζητά ο πρόεδρος της χώρας

Μετά τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αλγερία το καλοκαίρι.

Την επαναφορά της θανατικής ποινής για όσους καταδικάζονται για εμπρησμό ζητά ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, μετά τις φονικές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 12 νεκρούς, ωστόσο ανεξάρτητα ΜΜΕ κάνουν λόγο ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ υψηλότερος.

Ο Τεμπούν έδωσε εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στον ποινικό κώδικα ώστε να προβλέπεται η θανατική ποινή για τους εμπρηστές.

{https://x.com/m6info/status/2094430698845175927}

Η εσχάτη των ποινών εξακολουθεί να προβλέπεται στην αλγερινή νομοθεσία για ορισμένα αδικήματα, όμως η τελευταία εκτέλεση στη χώρα πραγματοποιήθηκε το 1993.

Πάνω από 100 πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αλγερία

Περισσότερες από 100 δασικές πυρκαγιές έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στη βορειοανατολική Αλγερία, με την πλειονότητα να έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.

Ο Αλγερινός πρόεδρος είχε δηλώσει το Σάββατο (29/08) ότι το ενδεχόμενο εσκεμμένου εμπρησμού ή άλλης εγκληματικής ενέργειας δεν μπορεί να αποκλειστεί, ζητώντας τη διεξαγωγή των απαραίτητων ερευνών.

{https://x.com/JTAtv5monde/status/2094529911515943349

Την Κυριακή (30/08), μάλιστα, έθεσε ως προθεσμία την 15η Σεπτεμβρίου για την κατάθεση των τροποποιήσεων της νομοθεσίας που θα προβλέπουν την επιβολή της θανατικής ποινής σε όποιον καταδικάζεται για σκόπιμη πρόκληση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή.

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, ο εκ προθέσεως εμπρησμός δασών τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 30 έτη, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επιβληθεί και ισόβια κάθειρξη.

#ΑΛΓΕΡΙΑ #ΘΑΝΑΤΙΚΗ_ΠΟΙΝΗ #ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ #ΔΑΣΙΚΕΣ_ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Μετάβαση στην Πηγή

Don't Miss

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Δευτέρα στους δήμους Πρέβεζας, Πάργας, και Ζηρού

Σύμφωνα με τον από 29-6-2025 Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
trakter dystyxima 011022

Νεκρός 78χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ