ihm26 poster 300x250

Μάχη με τις φωτιές στη Σαλαμίνα: Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών

f19630d416c9e0477ec4404347203ad9 L 1
f19630d416c9e0477ec4404347203ad9 L 1
Μάχη με τις φωτιές στη Σαλαμίνα: Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών

Δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Σαλαμίνα, στις περιοχές Περιστέρια και Σελήνια.

Τη δική τους μάχη στα δύο πύρινα μέτωπα της φωτιάς στη Σαλαμίνα, στις περιοχές Περιστέρια και Σελήνια δίνουν οι πυροσβέστες, ενώ οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν πλέον 146 πυροσβέστες, με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) και 32 οχήματα, καθώς και εθελοντές. Από αέρος έχουν κινητοποιηθεί τέσσερα αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, ενώ στην επιχείρηση συντρέχουν και υδροφόρες του Δήμου Σαλαμίνας.

Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ η Σαλαμίνα βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα, Κυριακή 16 Αυγούστου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι διατηρούν υψηλό τον κίνδυνο για φωτιές. Την ίδια ώρα, το σκηνικό του καιρού παρουσιάζει διαφορετική εικόνα στα βορειοδυτικά, όπου αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Το μελτέμι επιμένει στο Αιγαίο, με τους βοριάδες να φτάνουν κατά μέσο όρο τα 7 μποφόρ. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις ριπές των ανέμων, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ταχείας εξάπλωσης μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Για τον λόγο αυτό, περιοχές της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση κινητοποίησης «Red Code», με τις αρμόδιες υπηρεσίες να παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα. Σε κόκκινο συναγερμό είναι λοιπόν, η Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), οι Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και η Περιφέρεια Κρήτης.

#ΦΩΤΙΕΣ #ΦΩΤΙΕΣ_ΤΩΡΑ #ΣΚΥΡΟΣ #ΑΝΔΡΟΣ

Μετάβαση στην Πηγή

Don't Miss

09141ab81fa1998dd1b618cf14d14190 L

Ρέθυμνο: Φυλάκιση χωρίς κανένα ελαφρυντικό σε 31χρονο για τον βιασμό 23χρονης το 2022

Τα ελαφρυντικά της Εισαγγελίας απορρίφθηκαν από το δικαστήριο με πλειοψηφία
206951d00ae13d19d2a0314afbd84f67 L

Global Sumud Flotilla: Έλληνες ανάμεσα στους απαχθέντες από το Ισραήλ – Τα μήνυματά τους

Κάλεσμα για διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ το απόγευμα. Τουλάχιστον τέσσερις