ihm26 poster 300x250

Πάργα: Κάηκαν τα αρρωστημένα πλατάνια στο ρέμα «Τούση» για να εμποδιστεί η διάδοση του μύκητα

parga platania kamena 30 11 22

Δραματικές διαστάσεις και στο Δήμο Πάργας έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η νόσος μεταχρωματικού έλκους (δόθηκε αυτή η ονομασία επειδή αλλάζει χρώμα στο εσωτερικό του φλοιού, όπου μεγαλώνει ο μύκητας και από άσπρο γίνεται καφέ), νεκρώνοντας μεγάλο αριθμό πλάτανων.

Κάθε χρόνο στην Ήπειρο υπολογίζεται ότι χάνονται 500 πλατάνια, ενώ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με επιστήμονες, δεν υπάρχει επιστροφή. Κι αυτό γιατί όπως τονίστηκε στο πρόσφατο συμπόσιο δασικών υπηρεσιών στα Γιάννενα, πρόκειται για μια ύπουλη ασθένεια με ισχυρές ενδείξεις ότι μπορεί να μεταδοθεί και από τα πουλιά!

Πάντως, προκειμένου να εμποδιστεί η διάδοση του μύκητα, στην Πάργα, στο ρέμα «Τούση», κάηκαν αρρωστημένα πλατάνια.

Εκτός της κοπής των άρρωστων δένδρων, η οδηγία των δασικών υπηρεσιών είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται φυτεύσεις με δένδρα από περιοχές που έχει εντοπιστεί ο μύκητας και να γίνεται πολύ καλή απολύμανση των μηχανημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

ondoura astynomia 768x561 1

Ονδούρα: Σε δίκη θα προσαχθούν τρεις στρατηγοί για τον θάνατο διαδηλωτή το 2009

Τρεις στρατηγοί εν αποστρατεία, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση

Σωτήρια επέμβαση ναυγοσώστριας για 69χρόνο στην Λούτσα Πρέβεζας

Σωτήρια αποδείχτηκε η άμεση επέμβαση ναυαγοσώστριας του Δήμου Πάργας σε