ihm26 poster 300x250

Ανοχύρωτοι στην Ήπειρο: Χωρίς ελικόπτερο το Άκτιο, κινδυνεύουν ζωές

ermis diasosi 1
ermis diasosi 1
Η ασφάλεια της ζωής μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επικοινωνιακών εξαγγελιών που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα. Για εμάς εδώ στην Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, η είδηση ότι η βάση εναέριας διάσωσης στο Άκτιο παραμένει άδεια και ανενεργή προκαλεί αίσθημα εγκατάλειψης. Όπως αναφέρει το kanalakinews.gr, παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, η βάση που θα έπρεπε να καλύπτει τις ανάγκες των δικών μας ανθρώπων, των ορειβατών μας και των επισκεπτών μας, δεν διαθέτει ούτε ελικόπτερο ούτε το απαραίτητο προσωπικό.
Είμαστε ουσιαστικά ανοχύρωτοι, με τον χρόνο να μετρά εις βάρος μας σε κάθε έκτακτο περιστατικό.
Η κοινή παρέμβαση των βουλευτών Ιωάννη Τσίμαρη και Ανδρέα Πουλά στη Βουλή έφερε στο φως την ωμή πραγματικότητα. Σύμφωνα με το kanalakinews.gr, η καθυστέρηση του μηχανισμού «Ερμής Θεοχαρόπουλος» δεν είναι απλώς ένα στατιστικό στοιχείο, αλλά μια κατάσταση που έχει άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών. Το πρόσφατο δράμα στο φαράγγι του Βίκου, όπου μια τραυματισμένη γυναίκα περίμενε αβοήθητη για πέντε ώρες επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο πτητικό μέσο στην περιοχή, είναι μια γροθιά στο στομάχι. Πώς μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη και ποιότητα ζωής όταν η πιο βασική υπηρεσία, η άμεση αεροδιακομιδή, είναι ανύπαρκτη;
Οι κάτοικοι της περιοχής μας αναρωτιούνται: Γιατί το Άκτιο, που επιλέχθηκε ως έδρα, παραμένει «φάντασμα»; Γιατί η Ήπειρος και τα Ιόνια Νησιά αφήνονται στη μοίρα τους; Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον Υπουργό Ευάγγελο Τουρνά να ξεκαθαρίσει πότε επιτέλους θα επανδρωθούν οι βάσεις και αν υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία αντίστοιχης μονάδας στα Γιάννενα. Η ανάγκη για ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ετοιμότητας είναι επιτακτική. Δεν ζητάμε χάρες, ζητάμε το αυτονόητο δικαίωμα στην άμεση βοήθεια όταν η ζωή μας κινδυνεύει. Η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί και οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και έμπρακτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Firefighters work to extinguish a fire

Κουβέιτ: Πυρκαγιά σε κτίριο προκαλεί τον θάνατο 35 και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων

Τα ΜΜΕ του Κουβέιτ μετέδωσαν σήμερα Τετάρτη ότι 35 άνθρωποι
hands g15cb8495a 1920 1068x712 1

Πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές καταγράφηκαν συνολικά το 2022

Νέα μεγάλη αύξηση κατέγραψαν οι ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο