Πρέβεζα: Τιμή στους πεσόντες του Ναυτικού – Εκδήλωση Μνήμης για το ναρκαλιευτικό «Πηνειός»


Σαράντα χρόνια μετά την τραγική βύθιση του ναρκαλιευτικού πλοίου «Πηνειός», η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας τιμά τους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού που χάθηκαν άδικα στην υπηρεσία της πατρίδας. Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025, στις 12:00, στο Μνημείο Πεσόντων Ναυτικού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στους πεσόντες του «Πηνειός» και της Αντιαεροπορικής Πυροβολαρχίας Πρεβέζης.
Η τελετή περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, προσφώνηση ονομάτων των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων από στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ιδιαίτερη στιγμή θα αποτελέσει η ρίψη στεφάνου στη θαλάσσια περιοχή της βύθισης, με τη συνδρομή σκάφους του Λιμεναρχείου Πρέβεζας.
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Διονύσιος Παππάς, Σημαιοφόρος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και Τοπικός Εκπρόσωπος της ΕΑΑΝ Ν. Πρέβεζας, ο οποίος θα αναδείξει τη σημασία της επετείου και τη διαχρονική αξία της εθνικής μνήμης.