ihm26 poster 300x250

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη, 23 Απριλίου

76f4fa3319fa9e20008ab100d84e1f9c L
76f4fa3319fa9e20008ab100d84e1f9c L
ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη, 23 Απριλίου

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει από τις 11:00 π.μ μέχρι την ώρα λήξης του ωραρίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από αίτημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας και του Συλλόγου των Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας & Υπαλλήλων Επιθεώρησης Εργασίας, κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, από τις 11:00 π.μ. έως την ώρα λήξης του ωραρίου, για τους εργαζόμενους μέλη των συνδικαλιστικών αυτών οργανώσεων, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων του ν. 4442/2016 – Ορισμός αρχών για την εφαρμογή του πλαισίου εποπτείας οικονομικών δραστηριοτήτων και αγοράς προϊόντων του ν. 4512/2018 – …και λοιπές διατάξεις», με τις οποίες θα υπαχθεί η Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στην Εποπτεία Ελέγχων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • την απόσυρση των άρθρων 126-131 του νομοσχεδίου, άρθρα που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και
  • την ουσιαστική ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας, με πλήρη ανεξαρτησία των Επιθεωρητών, πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό».
#ΑΔΕΔΥ #ΣΤΑΣΗ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μετάβαση στην Πηγή

Don't Miss

4748848 scaled

Καιρός: Ο καύσωνας με αστικό πρόσωπο — Στα ύψη οι θερμοκρασίες, στο κόκκινο ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Με «αστικό πρόσωπο» συνεχίζεται ο καύσωνας, δοκιμάζοντας τις αντοχές των

Επείγουσα Ανακοίνωση στην Ήπειρο: Μέτρα Προστασίας για την Πανώλη των Αιγοπροβάτων

Η Δ/νση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων