ihm26 poster 300x250

Διπλωματικός πυρετός για νέο γύρο συνομιλιών στο Ισλαμαμπάντ – Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στον Λίβανο

b655df850d8ac8601bc4a4d23c714d49 L 1
b655df850d8ac8601bc4a4d23c714d49 L 1
Διπλωματικός πυρετός για νέο γύρο συνομιλιών στο Ισλαμαμπάντ - Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στον Λίβανο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως ο πόλεμος στο Ιράν «βρίσκεται πολύ κοντά στο τέλος του», την ώρα που το Πακιστάν εντείνει τις προσπάθειές του για νέο κύκλο συνομιλιών στο Ισλαμαμπάντ.

IDF και Χεζμπολάχ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις, μία ημέρα μετά τις πρώτες διπλωματικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου ύστερα από περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι θα «συνεχίσει να επιχειρεί» εναντίον της Χεζμπολάχ, ενώ η φιλοϊρανική οργάνωση απάντησε πως οι επιθέσεις της «θα συνεχιστούν μέχρι να σταματήσει η ισραηλινοαμερικανική επιθετικότητα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων συνομιλιών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Τετάρτη ότι «κάτι θα μπορούσε να συμβεί» στο Ισλαμαμπάντ μέσα «στις επόμενες δύο ημέρες» – αν και διπλωματική πηγή ανέφερε στο ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ότι δεν υπάρχει «καμία πληροφορία» για περαιτέρω συνομιλίες.

Σύμφωνα με το IRNA, έχουν ανταλλαγεί μηνύματα μεταξύ Τεχεράνης και Πακιστάν – το οποίο έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή – χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επιβεβαιωμένη εξέλιξη.

Η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι το Πακιστάν «παραμένει προσηλωμένο στις διαμεσολαβητικές του προσπάθειες», μετά τον προηγούμενο γύρο συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν στο Ισλαμαμπάντ, ο οποίος ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία.

Σε ότι αφορά τα Στενά του Κόλπου, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη ότι ο ναυτικός αποκλεισμός «επιβάλλεται αμερόληπτα κατά σκαφών όλων των εθνών που εισέρχονται ή εξέρχονται από παράκτιες περιοχές ή λιμάνια στο Ιράν».

Η αλήθεια ωστόσο φαίνεται πως είναι κάπως διαφορετική, με τις πρώτες 24 ώρες του αμερικανικού ναυτικού αποκλεισμού να χαρακτηρίζονται από ασυνέπεια.

Τουλάχιστον τέσσερα πλοία που συνδέονται με το Ιράν διέσχισαν την Τρίτη τα στενά Στενά του Ορμούζ, δύο εκ των οποίων είχαν αποπλεύσει από ιρανικά λιμάνια: το Μπουσέχρ και το Μπαντάρ Ιμάμ Χομεϊνί.

#ΠΟΛΕΜΟΣ_ΗΠΑ_ΙΣΡΑΗΛ_ΙΡΑΝ #ΝΤΟΝΑΛΝΤ_ΤΡΑΜΠ #ΗΠΑ #ΙΡΑΝ

Μετάβαση στην Πηγή

Don't Miss

000 67hn2wf scaled e1753874789397

Χιλιάδες θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μπέρμιγχαμ για να αποχαιρετήσουν τον Όζι Όσμπορν

Στους δρόμους του Μπερμιγχαμ συγκεντρώθηκαν θαυμαστές του Όζι Όσμπορν για

Ανεξήγητη τραγωδία: Ο αστυνομικός από τη Φιλιππιάδα έβαλε τέλος στη ζωή του – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Σοκ προκαλεί στην ΕΛΑΣ η αυτοκτονία ενός 38χρονου αστυνομικού με