Απάτη-σοκ: Πώς έκλεβαν τις επιδοτήσεις των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων – Τα βουνά μας έγιναν βοσκότοποι για επιτήδειους της Κρήτης

Ένα απίστευτο σχέδιο εις βάρος της ηπειρωτικής υπαίθρου αποκαλύφθηκε μετά από χρόνια σιωπής, φέρνοντας στο φως την αδικία που υπέστησαν οι τοπικοί μας παραγωγοί. Όπως αναφέρει το kanalakinews.gr, μια ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στις αρχές πριν από πέντε χρόνια αποτέλεσε την αφορμή για να αποκαλυφθεί μια καλοστημένη «μηχανή» που λήστευε τις επιδοτήσεις που δικαιούνταν οι άνθρωποι του μόχθου. Το κόλπο ήταν απλό αλλά προκλητικό: δημόσιες εκτάσεις στα δικά μας βουνά δηλώνονταν ως βοσκότοποι από άτομα που ζουν στην Κρήτη και άλλες περιοχές, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με την Ήπειρο.

Σύμφωνα με το kanalakinews.gr, η εγκληματική ομάδα εντόπιζε ανεκμετάλλευτα στρέμματα στην επικράτεια της Ηπείρου και τα χρησιμοποιούσε για να εισπράττει τεράστια ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απάτη στηριζόταν σε ένα δίκτυο που περιλάμβανε «αχυρανθρώπους» αλλά και πρόσωπα μέσα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που έκαναν τα στραβά μάτια στους ελέγχους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ενισχύσεις, που θα έπρεπε να στηρίζουν τα χωριά μας και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, να καταλήγουν σε τσέπες επιτηδείων που δεν γνώριζαν καν πού πέφτουν τα βουνά της Ηπείρου.

Η φωνή απόγνωσης των ίδιων των υπαλλήλων του Οργανισμού συγκλονίζει, καθώς οι ίδιοι δεν άντεχαν να βλέπουν τους τίμιους αγρότες της περιοχής μας να καταστρέφονται οικονομικά. Η υπόθεση αυτή, που πλέον διερευνάται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αφορά τη ζωή και το μέλλον του τόπου μας, καθώς εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν από την ηπειρωτική παραγωγή. Είναι μια δικαίωση για όσους φώναζαν για τις αδικίες στις επιδοτήσεις και μια ελπίδα ότι επιτέλους τα χρήματα θα πηγαίνουν σε εκείνους που πραγματικά δουλεύουν τη γη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss