ΔΕΥΑ Πρέβεζας: Έρχονται πρόστιμα για όσους δεν βάλουν λιποσυλλέκτη στην εστίαση – Τελευταία διορία έως το τέλος Απριλίου

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι επαγγελματίες του κλάδου υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς η ΔΕΥΑ Πρέβεζας ζητά την άμεση θωράκιση των επιχειρήσεων με ειδικούς λιποσυλλέκτες. Σύμφωνα με το kanalakinews.gr, η σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει την ανάγκη να σταματήσει η επιβάρυνση του αποχετευτικού δικτύου από κατάλοιπα τροφίμων και έλαια, τα οποία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη ροή των λυμάτων.

Η προθεσμία που έχει δοθεί είναι η 30ή Απριλίου 2026, ημερομηνία μέχρι την οποία όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, φούρνων και ζαχαροπλαστείων πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εγκατάσταση και να την έχουν δηλώσει αρμοδίως. Η διαδικασία δήλωσης πραγματοποιείται στα γραφεία της ΔΕΥΑΠ στη Λεωφόρο Ειρήνης, με την υπηρεσία να καλεί τον κόσμο της αγοράς να μην αφήσει την υποχρέωση για την τελευταία στιγμή.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το μέτρο περιλαμβάνει και μονάδες κοινωνικού χαρακτήρα, όπως νοσοκομεία και ξενοδοχεία, δείχνοντας ότι η προσπάθεια για ένα καθαρό περιβάλλον μας αφορά όλους. Η δημοτική επιχείρηση ξεκαθαρίζει ότι ο στόχος δεν είναι η επιβολή τιμωρητικών μέτρων, αλλά η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Ωστόσο, για όσους δεν συμμορφωθούν, τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Οι τοπικοί φορείς καλούν τα μέλη τους να επιδείξουν υπευθυνότητα, καθώς η σωστή διαχείριση των αποβλήτων είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού προς τον συνδημότη μας, προλαμβάνοντας βλάβες στο δίκτυο που τελικά επιβαρύνουν όλους τους πολίτες της Πρέβεζας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

AP24075518983097

Τρεις τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην Οδησσό, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε ρωσική επίθεση
ohana

Πρόεδρος της Κνεσέτ Οχάνα: Αν θέλετε παλαιστινιακό κράτος, χτίστε το στο Λονδίνο ή στο Παρίσι

Ο πρόεδρος της Κνέσετ Αμίρ Οχάνα κατήγγειλε τα σχέδια αναγνώρισης