Νότια Αλβανία: Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη από τη φωτιά – Μετρούν τις πληγές τους οι ομογενείς

albania ebrismos
albania ebrismos
albania-ebrismos

Τις πληγές τους από τα πύρινα μέτωπα μετρούν και στη γειτονική Αλβανία, που βρέθηκε αντιμέτωπη με τις πιο έντονες πυρκαγιές των τελευταίων ετών, οι οποίες έκαψαν μεγάλες εκτάσεις στα νότια της χώρας.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Η περιφέρεια της Αυλώνας, στον Δήμο Φοινίκης, μετρά τις πληγές της. Δεκάδες χωριά μετρούν καμένες εκτάσεις καθώς οι φλόγες πέρασαν μέσα από τον οικιστικό ιστό» δήλωσε η Δέσποινα Κρητικού.

Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί και τα χωριά που ζουν Έλληνες ομογενείς. Σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη καταγραφή των ζημιών. «Η φωτιά πλησιάζει το χωριό Ελευθεροχώρι. Σύμφωνα και με την πολιτική προστασία των δήμων Φοινίκης και Δελβίνου, δεν αναμένεται να υπάρξει επέκταση της φωτιάς, η οποία φέρεται να έχει περιοριστεί στο βουνό.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βοήθησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο «Γαλάζιο Μάτι», με το πυκνό δάσος με τα αιωνόβια δέντρα με την παροχή δύο εναέριων μέσων.

Αποστολή: Δέσποινα Κρητικού

Σχετικές ειδήσεις:

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

a615acfed4b53ed75ea9ffd280a47fb1 L

Συναγερμός για πολεμικό αεροπλάνο των ΗΠΑ – Προσγειώθηκε στα Χανιά

Το αεροσκάφος εξέπεμψε κωδικό έκτακτης ανάγκης 7700 βόρεια της Κρήτης.
000 63cl6kf 768x512 1

Πόλεμος Ουκρανία: Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Γκρέιαμ αναγγέλλει δραστική αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης Τραμπ έναντι της Ρωσίας

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής με επιρροή Λίντσεϊ Γκρέιαμ υπεραμύνθηκε χθες Κυριακή