ihm26 poster 300x250

Φωτιά τώρα – Γ. Κεφαλογιάννης: Πολύ δύσκολη μέρα με 52 ενάρξεις πυρκαγιών ανά την Ελλάδα

deltio 21 2025 07 26 20 57 46 frame 39970
deltio 21 2025 07 26 20 57 46 frame 39970
deltio-21-2025-07-26-20-57-46-frame-39970

«Αυτή τη στιγμή (21:20) δίνουν σκληρή μάχη στα Κύθηρα, στην Πολυθέα Μεσσηνίας, στην Τριάδα Ευβοίας, στα Τεμένη Χανίων και στη Δροσοπηγή Αττικής», επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις του για τα πύρινα μέτωπα ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα με 52 ενάρξεις πυρκαγιών από τις οποίες οι πυροσβέστες μας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν άμεσα τις 44.

Η μέρα ξεκίνησε με 4 πυρκαγιές που παρέμειναν ενεργές από χθες, καθώς και με εκείνη στον Φενεό Κορινθίας, η οποία μαίνεται για 4η συνεχόμενη ημέρα.

Αυτή τη στιγμή δίνουν σκληρή μάχη στα Κύθηρα, στην Πολυθέα Μεσσηνίας, στην Τριάδα Ευβοίας, στα Τεμένη Χανίων και στη Δροσοπηγή Αττικής.

Απευθύνω ξανά έκκληση προς τους πολίτες καθώς και η αυριανή μέρα, όπως και οι επόμενες, αναμένεται εξίσου δύσκολη.

Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε τη μέγιστη προσοχή, γιατί ακόμα και η παραμικρή αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.

Έχουμε τραυματισμένους πυροσβέστες, κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, κάηκαν περιουσίες, καταστράφηκαν δασικές εκτάσεις.

Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περιορίσουμε κάθε πιθανό κίνδυνο και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια γι αυτό».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς

Η Περιφέρεια Ηπείρου προκήρυξε διαγωνισμό ύψους 569.408 ευρώ για τον
gripi

Έξαρση στις ιώσεις: Δύο και τρεις ιοί ταυτόχρονα σε παιδάκια – Γεμάτα τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Μεγάλη έξαρση στις ιώσεις παρατηρείται αυτή την εποχή, με την