Μεξικό: Η πρόεδρος Σέινμπαουμ καταδικάζει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

claudia sheinbaum 768x512 1
claudia sheinbaum 768x512 1
Mexico US Tariffs

Η μεξικανή πρόεδρος Κλαούδια Σέινμπαουμ καταδίκασε χθες Παρασκευή την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου το ένα τρίτο των κατοίκων δεν τρώει τίποτα για μέρες και ο υποσιτισμός καταγράφει ραγδαία αύξηση, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ).

«Προφανώς, καταδικάζουμε αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή», τόνισε η πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ερωτηθείσα σχετικά με τον άμεσο κίνδυνο γενικευμένου λιμού, εναντίον του οποίου προειδοποιούν ο ΟΗΕ και ΜΚΟ.

Η κ. Σέινμπαουμ θύμισε πως η θέση του Μεξικού στο Μεσανατολικό είναι πως πρέπει να εξευρεθεί «ειρηνική» λύση «δυο κρατών». «Το Μεξικό μιλά και δρα για να οικοδομηθεί ειρήνη», επέμεινε.

Η μεξικανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ συμμετείχε προχθές Πέμπτη στην έκκληση 15 χωρών να τερματιστεί επειγόντως η έλλειψη τροφίμων στον παλαιστινιακό θύλακο, που προσυπέγραψαν, μεταξύ άλλων, η Βρετανία, η Νορβηγία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Γερμανία και η Σουηδία.

Το Μεξικό έχει αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης από το 2012.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

1a8f76ed13ad5233671b4713c5ce271a L

Πειραιάς: Πώς βρήκε ασφυκτικό θάνατο το ζευγάρι μέσα στο γκαράζ – «Κλειδί» το αναμμένο κλιματιστικό

Το βασικό σενάριο που εξετάζεται είναι η δηλητηρίαση από μονοξείδιο
fdc765769233ad8381cfe652d63e3b19 L

Νεκρή 80χρονη μετά από φωτιά στο διαμέρισμά της

Τραγωδία λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης στη Θεσσαλονίκη