Σ. Λαβρόφ: Η αύξηση των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ ίσως προκαλέσει την κατάρρευσή του

lavrof
lavrof

 

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η απόφαση των μελών του ΝΑΤΟ να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες θα αποβεί καταστροφική καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευσή της Συμμαχίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το ΝΑΤΟ «πρέπει να καθοδηγείται από την κοινή λογική», δήλωσε ο Λαβρόφ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη με συμφωνία για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος την επόμενη δεκαετία.

Ερωτηθείς για τα σχόλια του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι, που φέρεται να δήλωσε ότι ένας αγώνας εξοπλισμών μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης θα μπορούσε να προκαλέσει την πτώση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Λαβρόφ δήλωσε πως πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να καταρρεύσει.

Ο Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία εξετάζει τη μείωση των αμυντικών της δαπανών από την επόμενη χρονιά. Η Ρωσία αύξησε τις κρατικές δαπάνες για την εθνική άμυνα κατά ένα τέταρτο το 2025 στο 6,3% του ΑΕΠ, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ψυχρό Πόλεμο. Οι αμυντικές δαπάνες αντιστοιχούν στο 32% των συνολικών δαπανών του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το 2025.

 

 

 

Πηγή: Reuters, ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

panelladikes exetaseis 1068x712 1 1

Πανελλήνιες: Μέχρι τις 28 Ιουνίου η λήψη του κωδικού από τους υποψηφίους για την ηλεκτρονική κατάθεση του μηχανογραφικού

Εν αναμονή των βαθμολογιών των υποψηφίων στα μαθήματα των Πανελληνίων
7548658

Δολοφονία σοκ δίδυμων 8χρονων με ματσέτα – Η 18χρονη αδερφή τους πέθανε προσπαθώντας να τα σώσει

ε ένα αποτρόπαιο θέματα ήρθαν αντιμέτωποι οι γείτονες δύο 8χρονων διδύμων και της 18χρονης