ihm26 poster 300x250

Έφτασε το Augusta Bell στα Ιωάννινα – Δύο Air Tractor στο Άκτιο για τη μάχη κατά των πυρκαγιών

Στα Ιωάννινα έφτασε και φέτος το ελικόπτερο τύπου Augusta Bell, ενισχύοντας την αεροπορική “ασπίδα” της Ηπείρου απέναντι στον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών. Το ελικόπτερο, που έχει ήδη αποδείξει την αξία του σε προηγούμενες επιχειρήσεις στην περιοχή, θα στηρίξει την αντιπυρική περίοδο με ρίψεις νερού και μεταφορά προσωπικού, ιδιαίτερα σε δύσβατες και ορεινές περιοχές.

Η παρουσία του αυξάνει τη δυνατότητα άμεσης αντίδρασης σε έκτακτα περιστατικά, κρίσιμο στοιχείο για την προστασία των δασικών εκτάσεων και των κατοικημένων περιοχών. Το Augusta Bell θα υποβληθεί σε ελέγχους και δοκιμαστικές πτήσεις, με στόχο να είναι πλήρως επιχειρησιακό από τις 27 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, στο Άκτιο, αναμένονται στις 30 Ιουνίου δύο αεροσκάφη Air Tractor, που θα ενισχύσουν τον στόλο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων. Οι αρχές τονίζουν τη σημασία συνεργασίας επίγειων και εναέριων δυνάμεων, αλλά και τη συμβολή της πρόληψης, ζητώντας από τους πολίτες αυξημένη προσοχή τους θερινούς μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

kakokairia 1 5 1

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το πρώτο από τα δύο κύματα κακοκαιρίας

Ήπειρος: Άθλιες συνθήκες διαβίωσης καταγγέλουν οι πυροσβέστες

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης καταγγέλουν οι πυροσβέστες που μετακινήθηκαν από την