ihm26 poster 300x250

Τον Άγιο Βαρνάβα γιορτάζει ο Λούρος Πρέβεζας

Με τον Όρθρο και τη Θεία λειτουργία ολοκληρώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Βαρνάβα στο Λούρο Πρέβεζας.
Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή που έσπευσαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου και να θαυμάσουν το μοναδικό φυσικό τοπίο του παραποτάμιου δάσους.
Μετά τον Εσπερινό χορευτικά από τον Λούρο παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς ενώ τόσο ο Δήμος όσο και οι γυναίκες του Συλλόγου προσέφεραν κεράσματα στους πιστούς.
Η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα (θεμελιωτής και ιδρυτής της Εκκλησίας της Κύπρου και ένας από τους εβδομήντα Αποστόλους) γιορτάζεται στις 11 Ιουνίου.
Αποτελεί δε τον πολιούχο του Λούρου, ενώ ο ναός του είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα και ο δεύτερος ανά την Χριστιανοσύνη.
Η εκκλησία, χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογικό μνημείο από το 1997, είναι κτισμένη το 1833 σε θέση παλαιότερης (πιθανότατα του 12ου αιώνα) και βρίσκεται σε μια πανέμορφη προστατευόμενη λόγω της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχή, αποτελώντας πόλο έλξης για προσκυνητές και από όμορους Δήμους.

Don't Miss

2467572

Τραγική κατάληξη: 20χρονος Βρετανός νεκρός σε πάρτι στην Ζάκυνθο – Τον εντόπισε εργαζόμενη στο μπαρ

Τραγική κατάληξη είχε πάρτι που διεξήχθη σε μπαρ στην περιοχή
ap10102904474

Επιστολή ΟΗΕ στη χούντα της Γουινέας για τις υποθέσεις εξαναγκαστικών εξαφανίσεων

Επιστολή στην στρατιωτική χούντα της Γουινέας απέστειλε ομάδα ειδικών του