ihm26 poster 300x250

Εμπιστευτικό» το πόρισμα της ΕΑΔ: Σιωπή από την Περιφέρεια Ηπείρου, αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, με επίσημη ανακοίνωση, γνωστοποίησε ότι το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί, καθώς φέρει χαρακτηρισμό εμπιστευτικότητας. Η απάντηση αυτή δόθηκε ως απάντηση στις επανειλημμένες αιτήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για διαφάνεια και δημόσια παρουσίαση των στοιχείων.

Η ίδια ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως οι καταγγελίες που αφορούσαν οικονομικές δραστηριότητες συγγενικών προσώπων του Περιφερειάρχη, όπως και για ενδεχόμενες διπλοπληρωμές, δεν τεκμηριώθηκαν, με τη χαρακτηριστική αναφορά: «ουδέν ανευρέθη».

Η Περιφερειακή Αρχή προτρέπει τις πολιτικές παρατάξεις που εγείρουν ερωτήματα, να απευθυνθούν απευθείας στα αρμόδια θεσμικά όργανα, μεταξύ των οποίων και η ίδια η ΕΑΔ.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον», Στέφανος Ζούμπας, απαντώντας δημόσια, σχολιάζει ότι η επίκληση της εμπιστευτικότητας φανερώνει έλλειμμα λογοδοσίας και θεσμικής διαφάνειας.

Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως γνωστοποίησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινόν των Ηπειρωτών». Παράλληλα, αίτημα πρόσβασης στο πόρισμα υπέβαλε και ο επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ», Λάμπρος Γεωργόπουλος, απευθυνόμενος απευθείας στην ΕΑΔ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Kato Koufinisi Greece

Βρετανικά ΜΜΕ: Οι Μικρές Κυκλάδες ανάμεσα στους δέκα ανεξερεύνητους θησαυρούς της Ευρώπης

Τα δέκα άθικτα και καλά κρυμμένα «πετράδια» της Ευρώπης

Συλλαλητήριο στο Λούρο πραγματοποιούν την Κυριακή οι αγρότες της περιοχής

Συλλαλητήριο στην περιοχή του Λούρου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες της