ihm26 poster 300x250

Σοβαρή η κατάσταση του μαθητή με ιογενή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα – Τι αναφέρει ο ΕΟΔΥ

 

O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώθηκε από νοσοκομείο της Αττικής για περιστατικό εγκεφαλίτιδας ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδας σε μαθητή ΕΠΑΛ της Αττικής. Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται σοβαρή και νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Η αιτιολογία της νόσου πιθανολογείται ιογενής αλλά προς το παρόν παραμένει άγνωστη και το περιστατικό διερευνάται. Έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου να σταλούν δείγματα στο Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας του ΕΟΔΥ.

Επισημαίνεται ότι δεν έχει δοθεί από τον ΕΟΔΥ καμία οδηγία για κλείσιμο σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ. Μέχρι την ύπαρξη σαφούς διάγνωσης του περιστατικού, δεν συνιστάται η λήψη κανενός άλλου ειδικού μέτρου (πχ χορήγηση χημειοπροφύλαξης) πέραν των γενικών μέτρων για ενίσχυση της ατομικής υγιεινής και το πλύσιμο των χεριών.

Διευκρινίζεται ότι το κρούσμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας που παρατηρήθηκαν στην Πάτρα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

02907c87f76b549d474aeba36b3bff77 L

Fars: Καμία έγκριση συμφωνίας ακόμα από το Ιράν – Τα τρία «χάσματα»

Τα χάσματα μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ μειώθηκαν σε τρία βασικά
kanalakinewsgr 19

Τραγωδία στο Άκτιο: Σκοτώθηκε 19χρονος Σμηνίτης από πυροβολισμό

Την τελευταία του πνοή, έχοντας τραυματιστεί από όπλο, άφησε 19χρονος σμηνίτης στο