Η αύξηση των διακομιδών ασθενών από την Κέρκυρα προς την Ήπειρο προβληματίζει

Την ανάγκη ενίσχυσης του υγειονομικού συστήματος της Κέρκυρας φέρνει στο προσκήνιο η ραγδαία αύξηση των διακομιδών ασθενών προς την Ήπειρο, με ιδιαίτερη έμφαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι ασθενείς με σοβαρά περιστατικά υγείας μεταφέρονται εκτός νησιού, αναζητώντας εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες στις νοσοκομειακές μονάδες της Ηπείρου. Οι θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές καθίστανται αναπόφευκτες, λόγω των ελλείψεων σε εξειδικευμένη περίθαλψη στην Κέρκυρα.

Η συστηματική αυτή τάση προβληματίζει τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες αναζητούν τρόπους ενίσχυσης των τοπικών νοσοκομείων, ώστε οι Κερκυραίοι να έχουν άμεση πρόσβαση σε σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας χωρίς την ανάγκη διακομιδής. Παράλληλα, τα νοσοκομεία της Ηπείρου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούν στη συνεχή αύξηση ασθενών, ενώ η λύση του προβλήματος απαιτεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και επενδύσεις στην τοπική υγειονομική υποδομή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

70b6b30117935d0b6e47d329891be435 L

Σύμη: Στον 8ο αγνοούμενο Γερμανό τουρίστα ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το πρωί

Η σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σύμης. Στον

Ημέρα ευεργετών την Κυριακή 10 Μαρτίου στον Δήμο Πάργας

Ο Δήμος Πάργας καθιέρωσε την Ημέρα Ευεργετών και Δωρητών για