ihm26 poster 300x250

Η Ήπειρος ξανά στα λευκά: Απότομη αλλαγή του καιρού με χιονοπτώσεις

Μπορεί να βρισκόμαστε στον Απρίλιο, αλλά ο καιρός στην Ήπειρο θυμίζει καρδιά του χειμώνα, με ισχυρή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Η πιο έντονη ψυχρή εισβολή καταγράφηκε στο Μέτσοβο, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους -3°C, ενώ στο Πάπιγκο σημειώθηκε -2°C. Η Βωβούσα βρέθηκε στους -1°C, ενώ στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, η θερμοκρασία έπεσε στους 3°C.

Οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις ορεινές περιοχές οδήγησαν σε κινητοποίηση την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία έχει ήδη διαθέσει οκτώ εκχιονιστικά μηχανήματα για τον καθαρισμό των δρόμων. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στις ορεινές διαδρομές προς το Δίστρατο, τη Βωβούσα, τη Μηλιά, τη Φούρκα και την Αετομηλίτσα, διασφαλίζοντας την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Οι εικόνες του χιονισμένου τοπίου θυμίζουν χειμώνα, αποδεικνύοντας ότι ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος, ακόμη και στα μέσα της άνοιξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

29907534 768x512 1

Ζελένσκι: Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο Τραμπ για την ετοιμότητά του να προστατέψει τις ζωές των Ουκρανών

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς
zelensky nato

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προσκλήθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη στα τέλη Ιουνίου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία προσκλήθηκε στη σύνοδο