ihm26 poster 300x250

Ρωσία: Δικαστήριο μειώνει ελαφρά την ποινή Αμερικανού υπαξιωματικού που εκτίει ποινή φυλάκισης για κλοπή

AP532990225666 1
AP532990225666 1

 

Δικαστήριο της πόλης Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, μείωσε, αλλά μόνο κατά λίγους μήνες, την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε πέρυσι σε Αμερικανό υπαξιωματικό, τον Γκόρντον Μπλακ, που καταδικάστηκε επειδή είχε κλέψει 10.000 ρούβλια (κάπου 100 ευρώ) από τη Ρωσίδα φίλη του κι απείλησε να τη σκοτώσει, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά επίσημα πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία TASS και RIA, τα οποία επικαλέστηκαν την απόφαση του δικαστηρίου, η ποινή που θα εκτίσει ο τριαντατετράχρονος μειώθηκε πλέον στα τρία χρόνια και δυο μήνες, ενώ πρωτοδίκως ήταν 3 χρόνια και 9 μήνες.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο Γκόρντον Μπλακ είχε εξηγήσει στη δίκη πως γνωρίστηκε με τη φίλη του, την Αλεξάνδρα Βάστσουκ, μέσω ψηφιακής εφαρμογής ενώ υπηρετούσε στη Νότια Κορέα. Πήγε στη Ρωσία αφού τον προσκάλεσε, αλλά η κοινή τους ζωή αντιμετώπισε προβλήματα. Έπειτα από καυγά, ο επιλοχίας «ξυλοκόπησε» τη γυναίκα, προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και της έκλεψε χρήματα για να πάει να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο, κατά το κατηγορητήριο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν συλληφθεί αρκετοί Αμερικανοί στη Ρωσία, κάποιοι από τους οποίους καταδικάστηκαν να εκτίσουν ενίοτε εξαιρετικά βαριές ποινές. Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα πως σκόπευε να τους ανταλλάξει με ρώσους φυλακισμένους στην αμερικανική επικράτεια.

Την 1η Αυγούστου 2024 έγινε η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στη Μόσχα και δυτικά κράτη από την περίοδο του ψυχρού πολέμου. Αφέθηκαν ελεύθεροι ιδίως αμερικανοί δημοσιογράφοι και ρώσοι αντιπολιτευόμενοι που βρίσκονταν στις φυλακές της Ρωσίας, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση ρώσων κατασκόπων, εγκλείστων σε φυλακές κρατών της Δύσης.

 

 

 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Colombia ELN 768x422 1 1

Κολομβία: Η κυβέρνηση αναστέλλει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον ELN

Η κυβέρνηση της Κολομβίας ανέστειλε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την
giorgos dimitrioy astynomiki dieythynsi prevezas 2

Την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Πρέβεζας με το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δημητρίου

Την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής του Νομού