ihm26 poster 300x250

Οι αριθμοί διαψεύδουν τους βουλευτές – Λιγότεροι πυροσβέστες στην Ήπειρο!

Η αντιπυρική περίοδος πλησιάζει, όμως η Ήπειρος θα τη βγάλει με λιγότερους πυροσβέστες από πέρυσι. Την αποκάλυψη κάνει η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, διαψεύδοντας τις αισιόδοξες δηλώσεις τοπικών πολιτικών που μίλησαν για «ενίσχυση».

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το 2019 η Ήπειρος είχε 62 εποχικούς πυροσβέστες, ενώ φέτος προκηρύχθηκαν μόλις 48 θέσεις. Οι Ιωάννινα και η Άρτα θα έχουν 12 πυροσβέστες, η Πρέβεζα 20, ενώ η Θεσπρωτία μόλις τέσσερις!

Η υποστελέχωση έχει σοβαρές επιπτώσεις: οι υπάρχοντες πυροσβέστες θα κληθούν να εργάζονται με υπερβάσεις ωραρίων, συνεχή επιφυλακή και εξαντλητικά ωράρια. Παράλληλα, οι συχνές μετακινήσεις προσωπικού προς άλλες περιοχές της χώρας θα αφήσουν την Ήπειρο απροστάτευτη σε περίπτωση μεγάλης φωτιάς.

«Τι περιμένουν; Να καεί η Ήπειρος για να αντιδράσουν;» αναρωτιούνται οι πυροσβέστες, ζητώντας ουσιαστικές λύσεις και όχι επικοινωνιακά παιχνίδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Άνοδο εσόδων 16,71% παρουσίασε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας το 2023, το οποίο διαχειρίζεται, ο ιταλικός όμιλος Grimaldi

Άνοδο εσόδων 16,71% παρουσίασε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας το 2023,
moysiko scholeio preveza 1jpg

Εγγραφές στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας για το σχολικό έτος 2023-2024

Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των