Ρ. Μανσούρ στον ΟΗΕ: Οι ηγέτες του κόσμου να σεβαστούν την επιθυμία του Παλαιστινιακού λαού να ζήσει στη Γάζα

Mansour
Mansour

 

Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Ριάντ Μανσούρ δήλωσε ότι «οι παγκόσμιοι ηγέτες και ο λαός τους πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία των Παλαιστινίων να παραμείνουν στη Γάζα», αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι κάτοικοι της Λωρίδας πρέπει να επανεγκατασταθούν αλλού «μόνιμα».

Τόνισε ότι «η πατρίδα μας είναι η πατρίδα μας και αν ένα μέρος της, η Λωρίδα της Γάζας, καταστράφηκε, ο παλαιστινιακός λαός επέλεξε να επιστρέψει σε αυτήν», προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι οι ηγέτες και ο λαός πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία του παλαιστινιακού λαού».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ανακοίνωση-σοκ χθες Τρίτη 4/2, λέγοντας πως θέλει οι ΗΠΑ να αποκτήσουν «τον έλεγχο» της Λωρίδας της Γάζας «μακροπρόθεσμα». Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης την ιδέα οι κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα, που έχει υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή από τον πόλεμο, να πάνε να ζήσουν στην Ιορδανία ή στην Αίγυπτο, θεωρώντας και πάλι τη Λωρίδα ως «τόπο κατεδάφισης.

 

 

 

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας – ertnews.gr

Πηγή elnashra

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

d348a32a51836804f4b90df2f221fc8c L

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 6.300 ευρώ σε 47χρονη για μεταφορά σκύλου σε ακατάλληλο κλουβί

Της βεβαιώθηκαν πρόστιμα για στέρηση ηλεκτρονικής σήμανσης, στέρηση βιβλιαρίου και
9f5677678bb9371b0495b45800c10b3c L

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Τη μαχαίρωσε 8 φορές πισώπλατα – Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 27χρονος

Ο δολοφόνος ταξίδεψε από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα για να