ihm26 poster 300x250

Καιρός: Κρύο διαρκείας τις επόμενες 10 ημέρες – Πρόγνωση από την Ν. Ζιακοπούλου

jeka demidov Y2kFFslRFgs unsplash scaled
jeka demidov Y2kFFslRFgs unsplash scaled

 

Με αισθητό κρύο διαρκείας θα περάσουν όλες οι επόμενες ημέρες στη χώρα μας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, με θερμοκρασίες λίγο πιο κάτω από τις μέσες τιμές. Παράλληλα, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις, τα φαινόμενα όμως, βροχές και χιονοπτώσεις, θα είναι πολύ επιλεκτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη στα ανατολικά και τα νότια περιμένουμε ασθενείς βροχές με λίγα χιόνια στα ορεινά και ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 9 μποφόρ στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 11 βαθμούς, έως 12 με 14 στα υπόλοιπα, με πρωινό παγετό τοπικά.

Στην Αττική είναι πιθανές ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια με λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς.

Την Πέμπτη λίγες ασθενείς βροχές περιμένουμε σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Οι βοριάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση, η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς, με πρωινό παγετό τοπικά.

 

 

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.) – ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

ecb25a17dfec4fdae66df94a6019efe0 L

Μεσσηνία: Μυστήριο με την εξαφάνιση της επετειακής καμπάνας για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Η καμπάνα είχε γίνει δωρεά το 2017 στο πλαίσιο της
4ad76c0839cdf8c8cf22ec61a71f1e7e L

Τζόκερ: Απόψε (23/8) η κλήρωση για τα 4,4 εκατ. ευρώ

Στις 22:00 πραγματοποιείται η νέα κλήρωση του Τζόκερ. Τουλάχιστον 4,4