ihm26 poster 300x250

Γαλλία: Πέρας «συναγερμού» για ακυβερνησία – Το Σοσιαλιστικό κόμμα τάσσεται κατά της πρότασης μομφής στην κυβέρνηση Μπαϊρού

AP25007516143314 scaled 1
AP25007516143314 scaled 1

 

Η ηγεσία του Σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας τάχθηκε κατά της υπερψήφισης της πρότασης μομφής στην κυβέρνηση που αναμένεται να καταθέσουν το βράδυ τα άλλα κόμματα της γαλλικής Αριστεράς και κατά συνέπεια το ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης Μπαϊρού δείχνει προς το παρόν να απομακρύνεται.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα 3/2 το εθνικό γραφείο του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος αποφάσισε, με συντριπτική πλειοψηφία (50 ψήφοι υπέρ, 4 κατά) να μην συμπαραταχθεί με τα άλλα κόμματα της αριστεράς και να ταχθεί κατά της υπερψήφισης της πρότασης μομφής.

Ασαφής εξακολουθεί να παραμένει η θέση του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν, η ηγεσία του οποίου αναμένεται να αποφανθεί επί του θέματος τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα.

Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής θα πρέπει να την υπερψηφίσουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων της Αριστεράς και της Ακροδεξιάς.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

ekav police

Καβούρι: Δυστύχημα με ανατροπή αυτοκινήτου – Νεκρός ο 37χρονος οδηγός

Aνατροπή ΙΧ αυτοκινήτου στη συμβολή των οδών Κυβέλης και Αθηνάς
ap25175307484758 scaled 1

Γάζα: Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 29 ανθρώπους – «Η χρήση των τροφίμων ως όπλου αποτελεί έγκλημα πολέμου», τονίζει ο ΟΗΕ

Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 29 Παλαιστινίους στη Γάζα και