Καιρός: Ήπιος με ηλιοφάνεια, λίγες βροχές και εξασθένηση των ανέμων – Πρόγνωση από την Α. Τυράσκη

6403842 scaled
6403842 scaled

 

‘Ήπιος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα μας μέχρι και την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Αρκετή ηλιοφάνεια, ομίχλη τις νυχτερινές και πρωινές ώρες σε αρκετές περιοχές κυρίως στα ηπειρωτικά, βόρειοι άνεμοι που η έντασή τους θα φτάνει τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και πολύ λίγες βροχές κυρίως στις προσήνεμες περιοχές του βοριά όπως οι Σποράδες, η Εύβοια και η βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Το σαββατοκύριακο ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοδυτικά θα επηρεάσει τη χώρα με βροχές.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 18 και στα νότια έως 20 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 18 με 19 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (M.Sc.) – ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Παράνομη συγκομιδή σε Άρτα και Θεσπρωτία: Ανώριμα ακτινίδια κατευθύνονται στην Ισπανία

Σε παράνομες κοπές ανώριμων ακτινιδίων προχωρούν  παραγωγοί τα οποία διακινούν

Σοβαρό τροχαίο για μάνα και γιο – Η γυναίκα ξεψύχησε μπροστά στα μάτια του

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (10/12) στη Λέσβο, όταν μία