ihm26 poster 300x250

Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο

Στα λευκά έχουν ντυθεί για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα ορεινά της Ηπείρου, καθώς οι έντονες χιονοπτώσεις συνεχίζονται, προκαλώντας δυσκολίες αλλά και μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς.

Το χιόνι κάλυψε περιοχές όπως το Δίστρατο, η Φούρκα, η Βωβούσα και η Μηλιά, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δρόμοι γέμισαν από στρώσεις χιονιού. Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ σε ορισμένα σημεία του ορεινού δικτύου καταγράφονται μικρές κατολισθήσεις.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου ανταποκρίνεται άμεσα, αξιοποιώντας 14 μηχανήματα αποχιονισμού για να διατηρήσει το οδικό δίκτυο λειτουργικό. Παράλληλα, γίνονται παρεμβάσεις για την απομάκρυνση πετρωμάτων και άλλων υλικών που έχουν καταπέσει στους δρόμους λόγω της κακοκαιρίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, ενώ οι κάτοικοι καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Όσοι σκοπεύουν να κινηθούν στις ορεινές περιοχές θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με κατάλληλο εξοπλισμό, όπως αντιολισθητικές αλυσίδες, και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί, δοκιμάζοντας τις αντοχές των υποδομών, ενώ οι προσπάθειες αποκατάστασης παραμένουν εντατικές για την ασφάλεια των πολιτών και την απρόσκοπτη κυκλοφορία στους δρόμους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

aaron burden BTubi6qaY6Q unsplash scaled

Καιρός: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά – Πρόγνωση από τον Χρ. Παρανό

Σήμερα Τρίτη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη
31710038

Δασοφύλακας έστελνε αίγαγρους από την Κρήτη στη Ήπειρο για να θανατωθούν σε κυνήγι.

Σαράντα πέντε καθαρόαιμους αίγαγρους που αποτελούν αυστηρά προστατευόμενο είδος, έστειλε