ihm26 poster 300x250

Τραγική η κατάσταση του ΤΟΕΒ Αχέροντα – Πάνω από 3 εκατ. ευρώ χρέη – 50.000 αρδεύσιμα στρέμματα χωρίς νερό

Χωρίς αρδευτικό νερό μένουν, όπως όλα δείχνουν, δεκάδες ΤΟΕΒ με χρέη προς τη ΔΕΗ για το ηλεκτρικό ρεύμα, λίγο μάλιστα πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

Η ΔΕΗ έχει κόψει τις παροχές σε όλα τα ΤΟΕΒ που έχουν οφειλές και έτσι οδηγούμαστε στην καταστροφή, με απρόβλεπτες συνέπειες για την αγροτική παραγωγή και μάλιστα εν μέσω επισιτιστικής ανασφάλειας.

Η ΔΕΗ δεν δέχεται αυξημένες δόσεις, παρά μόνο 30% προκταβολή στο σύνολο των χρεών και αποπληρωμή σε 24 δόσεις. Αυτό είναι ανέφικτο για όλα τα ΤΟΕΒ.

Από το υπουργείο Ενέργειας δεν υπάρχει κάποια πρωτοβουλία, οπότε πάμε για καταστροφή σε πολλές περιοχές, της Ηπείρου.

Ο κ. Γιάννης Κίτσιος είναι πρόεδρος στον ΤΟΕΒ Αχέροντα και όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο, έχει κοπεί και στην περιοχή αυτή η παροχή και η ΔΕΗ έχει ειδοποιήσει να βρουν όσοι έχουν πρόβλημα, άλλο πάροχο εδώ και τρεις μήνες περίπου.

Μόνο ο ΤΟΕΒ Αχέροντα έχει στην περιοχή ευθύνης του 50.000 αρδεύσιμα στρέμματα, εκτάσεις καλλιεργήσιμες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό. «Εμείς έχουμε γύρω στα 3 εκατ. ευρώ χρέη, αλλά μας οφείλουν αρδευτικά τέλη 1,5 εκατ. ευρώ.

Αν η κυβέρνηση δεν δώσει οριστική λύση, τεράστιες εκτάσεις θα μείνουν απότιστες. Πάντως από όσα μαθαίνω ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στα συναρμόδια υπουργεία να δοθεί λύση και μάλιστα θα γίνει και σχετική σύσκεψη τις επόμενες ημέρες για το θέμα αυτό», καταλήγει.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

kavala taft 1 1024x576

Το απίστευτο θρίλερ της κτηνοτρόφου – Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή…

Το σκηνικό έξω από το μαντρί της που βρέθηκε νεκρή,

Καταιγίδες και αφρικανική σκόνη: Πώς επηρεάζεται η χώρα από την κακοκαιρία INES

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου