ihm26 poster 300x250

Στη Βουδαπέστη ο πρωθυπουργός για τις συνόδους της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Η ατζέντα

w07 60843w2161125Mhtsotakhsflags1
w07 60843w2161125Mhtsotakhsflags1
w07-60843w2161125Mhtsotakhsflags1

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Βουδαπέστη, όπου σήμερα Πέμπτη 07.11.2024, θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Προκλήσεις ασφαλείας, μεταναστευτικό και οικονομική ασφάλεια είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. Ωστόσο, αυτό που αναμένεται να μονοπωλήσει τις συζητήσεις των ηγετών είναι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, ένα 24ωρο μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. Η συζήτηση αυτή άλλωστε αναμένεται να κυριαρχήσει στο δείπνο των 27 σήμερα το βράδυ, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν κοινό βηματισμό.

Την Παρασκευή 08.11.2024, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Είναι η πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν αναλυτικά για την έκθεση του κ. Ντράγκι και θα επιδιώξουν να καταλήξουν σε ένα κοινό κείμενο για τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας (Διακήρυξη της Βουδαπέστης).

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Αύγουστος και Σεπτέμβριος με αυξημένα τροχαία ατυχήματα στην Ήπειρο

Με τον Σεπτέμβριο να έχει ήδη τρεις νεκρούς από δύο

Προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πάργας

Ο Δήμος Πάργας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού