ihm26 poster 300x250

Δεκάμηνη παράταση στην προθεσμία αναγνώρισης ως ΠΟΠ και ΠΓΕ της Γαρίδας και Σαρδέλας Αμβρακικού Κόλπου

Παράταση κατά δέκα μήνες στο χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας «Παροχή υπηρεσιών για την καταχώρηση της ονομασίας “Γαρίδα Αμβρακικού” και “Σαρδέλα Αμβρακικού” στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (Π.Γ.Ε.) της Ευρωπαϊκής ένωσης» με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο του 2025 έδωσε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής.
Όπως υπογραμμίστηκε η παράταση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αναδόχου αλλά στον φόρτο εργασίας της αρμόδιας υπηρεσίας αξιολόγησης του Υπουργειου Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία καταλήγουν οι φάκελοι από τις υπηρεσίες όλης της χώρας.
Η αναγνώριση των δύο προιόντων ως ΠΟΠ και ΠΓΕ αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία δεδομένου ότι απαιτούνται αρκετά έγγραφα, πιστοποιήσεις , αναλύσεις κλπ. ωστόσο το αποτέλεσμα θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα και θα δώσει διεξόδους στον πρωτογενή τομέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

georg eiermann kun1REoF8ng unsplash scaled

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά – Πρόγνωση από τον Χρ. Παρανό

Πρόγνωση για το Σάββατο Για αύριο Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις

Η συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ-Χεζμπολάχ: Μόνο οι επίσημες δυνάμεις φέρουν όπλα

Στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησαν ο