Με 11,5 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθούν τα Αρχαία Θέατρα Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης και των Γιτάνων.

Η περιφέρεια Ηπείρου και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες θα επωφεληθούν από τη νέα πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα θα κατευθυνθούν σε τέσσερις σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους: τη Δωδώνη, τη Νικόπολη, την Κασσώπη και τα Γίτανα, ενισχύοντας τις υποδομές τους και διασφαλίζοντας την προστασία και ανάδειξη των μνημείων.

Ανάμεσα στις δράσεις που προβλέπονται είναι η συντήρηση και αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης, η βελτίωση των διαδρομών μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, καθώς και η ανάδειξη των θεάτρων της Δωδώνης και της Κασσώπης.

Σημαντικές επίσης είναι οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων, διασφαλίζοντας την προστασία και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Αυτές οι δράσεις αναμένεται να ενισχύσουν τον τουρισμό και την εκπαιδευτική αξία των χώρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

5f57040ba0784ba7e18f39c925545a65 L

Θράκη: Δύο συλλήψεις για διακίνηση όπλων – Κατασχέθηκαν πάνω από 20 «πιστόλια-φαντάσματα»

Οι συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εισαγωγή και διακίνηση όπλων για

Εγνατία Οδός: Στην τελική ευθεία η παραχώρηση μέχρι το τέλος του 2025

Χρονιά ορόσημο χαρακτήρισε το 2024 για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ