ihm26 poster 300x250

G7: Κανείς δεν θα ωφεληθεί από περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

G7 1
G7 1

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου προειδοποίησαν χθες Δευτέρα πως οι επιθέσεις και αντεπιθέσεις ή ενέργειες αντιποίνων στη Μέση Ανατολή εγείρουν κίνδυνο να γενικευτεί ο πόλεμος σε όλη την περιφέρεια και κανένας δεν έχει να κερδίσει κάτι από αυτό.

«Οι δράσεις και αντιδράσεις εγείρουν κίνδυνο μεγέθυνσης αυτής της επικίνδυνης κλιμάκωσης της βίας» και μπορεί «να σύρουν όλη τη Μέση Ανατολή σε ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη με αδιανόητες συνέπειες», τόνισαν οι ΥΠΕΞ της G7 μετά τη συνεδρίασή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Κάλεσαν «να σταματήσει ο τρέχων κύκλος καταστροφής» κι επέμειναν στο ότι «καμιά χώρα δεν έχει κάτι να κερδίσει από την περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή».

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Ναρκωτικά στην Ήπειρο: Η Ανέλεγκτη η διακίνηση τους

Η παρουσία των ναρκωτικών στην Ήπειρο παραμένει μια σοβαρή μάστιγα.
kaxrimanis 1 1024x683

Βόμβα μεγατόνων: Εισήγηση για αργία στον Καχριμάνη! – Πειθαρχικός σεισμός στην Ήπειρο – Στριμωγμένος ο Περιφερειάρχης

Η υπόθεση που ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Τύπος