ihm26 poster 300x250

Πανάκριβα Ενοίκια και Απάτες σε Ενοικιάσεις Φοιτητικών Κατοικιών στα Ιωάννινα

Οι οικογένειες των φοιτητών που έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αντιμετωπίζουν υψηλά ενοίκια καθώς αναζητούν κατοικία στην πόλη. Εκτός από το πρόβλημα της εύρεσης οικονομικής φοιτητικής στέγης, ο Σύλλογος Μεσιτών Ιωαννίνων έχει λάβει σοβαρές καταγγελίες από γονείς που έστειλαν προκαταβολές σε ψεύτικους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω αγγελιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χάνοντας έτσι τα χρήματά τους.

Ο Σύλλογος Μεσιτών τονίζει ότι δεν πρέπει ποτέ να κλείνουμε ακίνητο χωρίς να το έχουμε δει πρώτα και να το ελέγχουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με την ανακοίνωση των βάσεων να αναμένεται σύντομα, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η μίσθωση κατοικίας ισχύει για τουλάχιστον τρία χρόνια, ακόμη κι αν έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος.

Οι οικογένειες πρέπει να ελέγχουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ, νερού και κοινοχρήστων ώστε να ξεκινούν από μηδενική χρέωση, καθώς και να ελέγχουν τη θέρμανση. Τέλος, τονίζεται ότι πέρα από το ηλεκτρονικό μισθωτήριο, πρέπει να υπάρχει και γραπτό συμβόλαιο.

Αυτές οι καταγγελίες και οι προειδοποιήσεις του Συλλόγου Μεσιτών Ιωαννίνων αναδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες φοιτητών στην αναζήτηση ασφαλούς και οικονομικής στέγης, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν τη σημασία της προσοχής και της επιμέλειας κατά τη διαδικασία μίσθωσης ακινήτου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

73fff3695ff6758ea4d714f4789207d7 L

Υποκλοπές: Πράξη αρχειοθέτησης εμπιστοσύνης

Αν και πολλοί θεωρούσαν προδιαγεγραμμένη την εκ νέου αρχειοθέτηση της

Ιωάννινα: Ο Πρόεδρος Συλλόγου Αντισφαίρισης Που Εμπλέκεται σε Απάτη 10.000.000 Ευρώ» – Καταχράστηκε περιουσίες απο ηθοποιούς και αθλητές

Γιαννιώτης μεγαλοαπατεώνας καταχράστηκε περιουσίες ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ και έριξε στον… κουβά αστέρες