Όχι από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα, Καλαμά , Κέρκυρας σε παρεμβάσεις εντός του δάσους της Βαλανιδορράχης

Αρνητική γνώμη επί της υπό εξέταση μελέτης καθώς και των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων εντός τους δάσους της Βαλανιδορράχης εξαιτίας παραλείψεων και ιδιαίτερα λόγω της παράκαμψης του κατά τη διαδικασία έγκρισης της μελέτης, εκφράζει ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα-Καλαμά -Κέρκυρας.

Το αίτημα γνωμοδότησης του Φορέα κατέθεσε η Επιτροπή Αγώνα από πολίτες της περιοχής η οποία υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα του δάσους και θέτει ερωτήματα σχετικά με την ξύλευση αλλά την δημιουργία θέσεων πάρκινγκ εντός του δάσους.

Ο Φορέας θέτει μεταξύ άλλων ζήτημα της προστασίας της βιοποικιλότητας καθώς και την απουσία “εναλλακτικού” σεναρίου για την δημιουργία χώρου ή χώρων στάθμευσης εκτός του δάσους. ,υποστηρίζοντας ότι οι παρεμβάσεις θα μπορούσαν να περιορίζονται στη δημιουργία ή την ανάδειξη αντίστοιχων μονοπατιών και χώρων ανάπαυσης με ελάχιστες παρεμβάσεις εντός του δάσους καθώς και με περιφερειακούς χώρους στάθμευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

6abb5a9601f6b99d9bff2c7dcb205176 L

Παρασκευάς Άντζας: Στη Δράμα σήμερα το τελευταίο αντίο – Έφυγε στα 49 του νικημένος από την ALS

H ασθένεια που οδήγησε στον θάνατο τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Βαρύ
f7957c17667909d2ffc2d30d03fae77b L

Γκιλφόιλ: Στην Αθήνα εντός 2026 ο Τραμπ, τον Ιούλιο ο Χέγκσεθ

Εκτιμάται ότι ίσως μαζί με τον υπουργό Πολέμου των ΗΠΑ