ihm26 poster 300x250

Ο καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες πριν από τη ζέστη

Σήμερα σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Tην Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά. Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 32 με 34 βαθμούς για ανέβει και άλλο τις επόμενες ημέρες. Πιο ζεστές ημέρες προβλέπονται το τριήμερο Τρίτης με Πέμπτης όπου το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 35 – 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Λίγο θα πέσει η θερμοκρασία από την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο των εκλογών όμως θα είναι ακόμα πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα θα είναι 28 και 26 βαθμοί αντίστοιχα. Στο νομό Θεσσαλονίκης σήμερα και αύριο πιθανόν να εκδηλωθεί κάποια πρόσκαιρη μπόρα ή καταιγίδα. Στην Αττική λίγα σύννεφα το μεσημέρι σήμερα, μικρή πιθανότητα να βρέξει αύριο για λίγο στα βόρεια του νομού.

 

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS – ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

a96a3009e8fed1a349b4add9eef3cf21 L

Χανιά: Κατέρρευσε 27χρονος εργαζόμενος σε ξενοδοχείο – Τον επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ

Ο 27χρονος νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου σε σταθερή κατάσταση.

Συνεχίζεται η ζέστη και τις επόμενες μέρες σε Πρέβεζα και Καναλάκι

Κορύφωση του κύματος ζέστης που επηρεάζει τη χώρα μας από