ihm26 poster 300x250

Πρόεδρος Ισραήλ: Προστατεύουμε την Ευρώπη από την ιρανική «αυτοκρατορία του κακού»

AP23043695248462
AP23043695248462

Ο πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ χαρακτήρισε την απευθείας, άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή «κήρυξη πολέμου» και υποστήριξε πως η χώρα του προστατεύει την Ευρώπη από την ιρανική «αυτοκρατορία του κακού» σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

«Προστατεύουμε την Ευρώπη από αυτή την αυτοκρατορία το κακού και είναι καιρός να γίνει σαφές αυτό», είπε. «Είναι καιρός ο κόσμος να αντιμετωπίσει αυτή την αυτοκρατορία του κακού στην Τεχεράνη και να ξεκαθαρίσει στο ιρανικό καθεστώς πως αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι, πως αυτό είναι απαράδεκτο», επέμεινε.

Καταφέρθηκε επίσης εναντίον των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, διότι κατ’ αυτόν αυξάνουν το κόστος ζωής σε όλο τον κόσμο εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, ενώ στάθηκε στην ιρανική βοήθεια στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου χρησιμοποιούνται drones ιρανικού σχεδιασμού.

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

dedb5172597275d3e53cdbea3e05e2c0 L

Global Sumud Flotilla: 19 Έλληνες εκτιμάται ότι έχουν απαχθεί – Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ

Τα μηνύματα των ακτιβιστών που έχουν απαχθεί από τις ισραηλινές
5821512

Τέμπη: Η τραγική μάνα που ψάχνει ακόμα το παιδί της και ένας νεκρός στα αζήτητα

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων