ihm26 poster 300x250

Ολοκληρώνεται η διπλή οδική σύνδεση Λευκάδας- Ακτίου

Σταδιακά ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο. Μετά την ολοκλήρωση του τμήματος Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, μήκους 5 χλμ., στα μέσα Απριλίου 2023, παραδόθηκε σε κυκλοφορία και το τμήμα από το Κάστρο της Αγίας Μαύρας μέχρι τον Άγιο Αντώνιο στον οδικό άξονα Βόνιτσα – Λευκάδα, μήκους 16 χλμ.

Αυτό το οδικό έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με τίτλο Πράξης «Κατασκευή – αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας». Το έργο αυτό αναβαθμίζει τα υφιστάμενα τμήματα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με 1+1 λωρίδα ανά κατεύθυνση, βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια και συνδέοντας το νησί της Λευκάδας με το Αεροδρόμιο του Ακτίου και την Ιόνια και Αμβρακία Οδό.

Επιπλέον, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου αγωγού ύδρευσης που θα λύσει το θέμα της παροχής νερού στη Λευκάδα. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 48,1 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Η διάρκεια των έργων είναι περίπου 34 μήνες, προσφέροντας μια σημαντική υποδομή για την περιοχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

eac8361e057b14df159f3b57cdab8f78 L

Επικεφαλής ΔΟΑΕ: Το εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν πιθανότατα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ισφαχάν

Οι επιθεωρήσεις του ΔΟΑΕ έληξαν στο Ισφαχάν όταν το Ισραήλ
7d80537adbff2ae8622644df1675b1c5 L

Σαφάρι της ΕΛΑΣ στον Ασπρόπυργο – Εννέα συλλήψεις για ρευματοκλοπές

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Ειδική αστυνομική επιχείρηση