Οι Χούθι έπληξαν εμπορικό πλοίο με αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο στον Κόλπο του Άντεν

AP23204503561485
AP23204503561485

Ο ένας από τους δύο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους (ASBMs) που εκτόξευσαν  αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V MSC Sky II καθώς βρισκόταν στον Κόλπο του Άντεν το έπληξε, προκαλώντας του «ζημιά», ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.

Χθες «μεταξύ των ωρών 15:50 και 16:15» (σ.σ. ώρες Σανάα· 14:50 και 15:15 ώρες Ελλάδας), «υποστηριζόμενοι από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι εκτόξευσαν δυο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη στον Κόλπο του Άντεν εναντίον του M/V MSC Sky II, πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό σημαία Λιβερίας, ελβετικής ιδιοκτησίας», σημείωσε μέσω X (του πρώην Twitter) το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

«Ο ένας από τους πυραύλους έπληξε το σκάφος προκαλώντας του ζημιά. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν τραυματισμοί· το πλοίο δεν ζήτησε βοήθεια και συνέχισε την πορεία του».

Στις 20:00 (ώρα Σανάα· 19:00 ώρα Ελλάδας), οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν «σε νόμιμη άμυνα» δυο ακόμη ASBΜs των Χούθι που ήγειρε «άμεση απειλή» για τα εμπορικά πλοία και τα σκάφη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ» στην περιοχή, κατά τη CENTCOM.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Σημαντική Αναβάθμιση της Πρόβλεψης Καιρού με Ραντάρ της ΕΜΥ στην Πρέβεζα

Το πρώτο τρίμηνο του 2025 αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για
img 20230208 004327

Ανθρωπιστική Βοήθεια από την HELPHELLAS προς την Τουρκία και την Συρία

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που θρηνούν, τους