ihm26 poster 300x250

Ο «χάρτης» της ιλαράς από τον ΕΟΔΥ το διάστημα 2004-2023 – Χαμηλή η θετικότητα στην Ήπειρο

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την έξαρση της ιλαράς και ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν την χρονική περίοδο 2004-2023.
Σύμφωνα με αυτά, την συγκεκριμένη περίοδο καταγράφηκαν 3 επιδημίες ιλαράς στη χώρα μας με την υψηλότερη μέση ετήσια δηλούμενη επίπτωση δηλαδή ποσοστό 5,97 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, να καταγράφεται στη Δυτική Ελλάδα.
Στον αντίποδα, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρος παρουσίασαν τη μικρότερη θετικότητα με 0,20 και 0,31 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους αντίστοιχα.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την ημερήσια αναφορά του ΕΟΔΥ πτωτική είναι η τάση που εμφανίζουν τα περιστατικά λοίμωξης από κορωνοϊό στην Πρέβεζα, αφού στο σημείο αναφοράς στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καταγράφηκαν 5 κρούσματα από τα 27 τεστ που διεξήχθησαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας, Υπ. Πολιτισμού και Δήμου Πάργας για την επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά στην Πάργα

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου του Υπουργείου

Αφιερώματα της Πάργας και της Πρέβεζας από τον ΕΟΤ της Κύπρου

Η Πάργα και η Πρέβεζα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα Συν-διαφήμιση του