Π. Σάντσεθ: Με φυσική παρουσία στη σύνοδο EuroMed – Κανονικά η συνάντηση με Μητσοτάκη

CEA3CEB1CEBDCF84CF83CEB5CEB8
CEA3CEB1CEBDCF84CF83CEB5CEB8

 

Μετά την επιστροφή του από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, το βράδυ της Κυριακής, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η ατζέντα του έχει αλλάξει και συμμετέχει μόνο τηλεματικά στις πιο σημαντικές συναντήσεις. Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο προήδρευσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νάντια Καλβίνιο. Στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για έλεγχο της κυβέρνησης ζήτησε να ψηφίσει τηλεματικά.

Πηγές της Μονκλόα διαβεβαιώνουν ότι ο Σάντσεθ είναι καλά αλλά παρουσιάζει τα κλασικά συμπτώματα του κορονοϊού. Επιπλέον διατηρούν στο πρόγραμμά του την φυσική παρουσία του την ερχόμενη Παρασκευή στο Αλικάντε, όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνάντηση των 9 ευρωμεσογειακών χωρών EuroΜed. Στη σύνοδο συμμετέχουν η Κύπρος, Κροατία, Σλοβενία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Στο περιθώριο της συνόδου διατηρούν επίσης στο πρόγραμμά του δύο διμερείς συναντήσεις με τον Σλοβένο πρωθυπουργό και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σάντσεθ θα υποδεχθεί τον κ. Μητσοτάκη στις 30/9 στις 11.30 ώρα Ελλάδας. Μετά τη συνάντηση θα κάνουν δηλώσεις από κοινού.

 

 

 

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή – ertnews.gr

Don't Miss

584a1f7d1a6c5b08f5b542fb1a5f9383 L

Μεγάλη Τρίτη 2026: Η παραβολή των 10 παρθένων και των ταλάντων – LIVE εδώ το Τροπάριο της Κασσιανής

Δεύτερη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, τι γιορτάζουμε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη,
000 34KJ4TH scaled 1

Φονικές πλημμύρες στη Βολιβία – 40 νεκροί και 30.000 οικογένειες άστεγες

Τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ακατάπαυστες βροχοπτώσεις