ihm26 poster 300x250

Meteo: Πού θα χιονίσει και πόσο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου

kairos 2
kairos 2
kairos

Αξιοσημείωτη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα το τριήμερο Παρασκευή 15/12 – Κυριακή 17/12, αναφέρει το Meteo, μετά και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Ο έντονος ατμοσφαιρικός κυματισμός πάνω από την Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας την Πέμπτη 14/12, να δώσουν τις επόμενες ημέρες τη θέση τους σε πολύ ψυχρές αέριες μάζες, με τη συνολική πτώσης της θερμοκρασίας να είναι της τάξης των 10-15 βαθμών κατά τόπους.

Αποτέλεσμα της ίδιας ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας θα είναι ο σχηματισμός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα συνοδεύεται από τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο και προοδευτικά θυελλώδεις βοριάδες.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή του εκτιμώμενου αθροιστικού ύψους χιονιού στη χώρα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 16/12:

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η θερμοκρασία των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων πάνω στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας την Πέμπτη 14/12 και το Σάββατο 16/12. Το ατμοσφαιρικό αυτό επίπεδο χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Κορύφωση της ψυχρής εισβολής αναμένεται την Κυριακή 17/12.

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

ezgif 2 75dd66546b 1024x504

Παραμένει στη ΜΕΘ ο 8χρονος που είδε τη μητέρα του να δολοφονείται στο παιδικό του δωμάτιο

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να νοσηλεύεται το οκταχρονο
5d859ba92100003400d5c504

Νέα σημαντικά έργα προϋπολογισμού 1.400.000 € στο Νομό Πρέβεζας – Στράτος Ιωάννου: «Συνεχίζουμε με νέα έργα που λύνουν χρόνια προβλήματα στο νομό μας

Σε συνέχεια μιας μακράς σειράς από έργα που υλοποιεί η