ihm26 poster 300x250

Ηγουμενίτσα: Βελτιωμένες προσφορές για το λιμάνι ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ

doc 20210823 15293174 768x480 1

Τη διαδικασία υποβολής βελτιωμένων προσφορών εκκίνησε το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των τριών επενδυτικών σχημάτων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Εντός των επόμενων δυο εβδομάδων οι δύο εκ των συμμετεχόντων με τις υψηλότερες οικονομικές προσφορές καλούνται να υποβάλλουν βελτιωμένη προσφορά.

Στη συνέχεια το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου (με πιθανότερη ημερομηνία την 6η Οκτωβρίου) για να προβεί στην οριστική ανάδειξη του πλειοδότη.

Ικανοποίηση πάντως επικρατεί τόσο σε κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ όσο και του Υπουργείου Ναυτιλίας καθώς κρίνεται ότι οι προσφορές που υπεβλήθησαν “υπερβαίνουν τις προσδοκίες”, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι σχεδόν διπλάσιες από την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή – η οποία επίσης αποσφραγίστηκε σήμερα- χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ακριβές τίμημα που έχει προσφερθεί.

Να υπενθυμίζουμε ότι οι τρεις συμμετέχοντες για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας είναι:

1. ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
2. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
3. ΟΛΘ Α.Ε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Ηλεκτροκίνηση με φρένο: Τι αλλάζει στο νέο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 4»

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτροκίνησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 4» θα ενσωματώνει
000 343K8QW scaled 1

Ην. Βασίλειο: Οι FT καλούν τον υπουργό Οικονομικών να αντισταθεί στην πίεση για μείωση φόρων

Οι εικασίες για πιθανές μειώσεις φόρων στην φθινοπωρινή δήλωση του