ihm26 poster 300x250

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία: Προελαύνουν οι Ουκρανοί στο Χάρκοβο – Συντριπτικές ήττες των Ρώσων

xaekovo
xaekovo

 

Στο Χάρκοβο βρίσκεται ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Κώστας Ονισένκο και συγκεκριμένα σε περιοχές που ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί στην περιοχή.

Όπως περιγράφει συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν εκεί με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους και να κλαίει «μετά από 5 μήνες στην κατοχή», όπως έλεγαν. Οι καταστροφές είναι πάρα πολλές με σχολεία και κτίρια γκρεμισμένα.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ επισκέφθηκε χώρους που είχαν διαμορφώσει οι Ρώσοι για να βασανίζουν τους Ουκρανούς αιχμαλώτους.

 

Σύμφωνα με την υφυπουργό Άμυνας της Ουκρανίας προτεραιότητα είναι να επανέλθει η κανονική ζωή.

Οι ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν ανακαταλάβει μία περιοχή σχεδόν 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα όχι μόνο στο Χάρκοβο αλλά και προς την Χέρσωνα.

Την ίδια στιγμή ο πόλεμος συνεχίζεται και μάλιστα, όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και το 2023.

 

Ανταπόκριση από Ουκρανία: Κώστας Ονισένκο – ertnews.gr

Don't Miss

Καιρός: Ζέστη και σκόνη μέχρι την Κυριακή – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Δεν αλλάζει ιδιαίτερα ο καιρός την Τετάρτη (7/5), καθώς υγρασία
AP25058109272437

Σειρά διεθνών επαφών του Κιρ Στάρμερ για τη Γάζα και την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους

Σε νέο κύκλο διεθνών επαφών προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ