ihm26 poster 300x250

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο συντήρησης και αποκατάστασης του καθολικού της Ιεράς Μονής Αβάσσου στην Πρέβεζα

349600661 259006056791573 2381366652036069107 n
Υπεγράφη μεταξύ του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου και του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Αβάσσου και πια συγκεκριμένα την συντήρηση και αποκατάσταση του καθολικού του ιστορικού Ναού.
Το έργο εντάσσεται στην αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών τουρισμού που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου με προϋπολογισμό 157.232,00 ευρώ, και περιλαμβάνει την παροχή γενικών υπηρεσιών συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών, του λίθινου δαπέδου και του ξυλόγλυπτου τέμπλου στο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Μεταξύ άλλων θα γίνει καθαρισμός επιχρισμάτων ασβέστη , όπου είναι απαραίτητο σε όλες τις τοιχογραφίες του Ναού, θα σφραγιστούν ρωγμές και γενικότερα θα γίνουν σωστικές επεμβάσεις και εργασίες ανάδειξης τους ενώ παράλληλα θα γίνει αποκατάσταση του τέμπλου και συντήρηση του δαπέδου έτσι ώστε να αναδειχθεί η αρχική του μορφή.
Η Μονή Αβάσσου ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Ηπείρου είναι χαρακτηρισμένη ιστορικό μνημείο και βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τον Λούρο στο δρόμο προς Κοτσανόπουλο μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο από φτέρες, ελιές και πλατάνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

28c92679f9a8a6ea442ad2a2a1d80881 L

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Από την φωτιά στον Ασπρόπυργο δεν απειλήθηκαν κατοικίες και υποδομές,
c9d1e6ed1303ca8f2e4691776065480e L

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Κλείδωσε» η ανατροπή για τον καιρό το Πάσχα – «Πολλές ώρες ηλιοφάνειας»

Καλές οι καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τον Μαρουσάκη το Πάσχα.