ihm26 poster 300x250

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου “Διαμόρφωση Τάφρου Αγίου Ανδρέα” στην Πρέβεζα με προϋπολογισμό 1.148.603€

339873259 945478286890525 7291125328157686283 n

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας «ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ» κ .Παναγιώτη Ρεμπή η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση Τάφρου Αγίου Ανδρέα» προϋπολογισμού 1.148.603 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Το επί σειρά πολλών ετών «κολλημένο» έργο χωροθετείται περιμετρικά και εξωτερικά των τειχών του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα, ενώ περιλαμβάνει τμήμα της οδού Περδικάρη από το Ηρώο μέχρι την ανατολική πύλη του Κάστρου, καθώς και διαμόρφωση του χώρου δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών.

Πιο συγκεκριμένα θα διαμορφωθούν και αναδειχθούν τα ιστορικά τείχη, θα πλακοστρωθεί ο δρόμος και θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, θα διαμορφωθεί ειδική διαδρομή για πεζούς με δυνατότητες ανάπαυσης και αναψυχής, θα γίνουν φυτεύσεις κυρίως με θάμνους και δέντρα που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής (κυρίως ελιές, κυπαρίσσια, θυμάρι και λεβάντα).

Ο φωτισμός περιλαμβάνει νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED με ιστούς παραδοσιακού τύπου, ενώ σε θέσεις όπου είναι εφικτό θα τοποθετηθεί και ράμπα όδευσης τυφλών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

fb img 1560598902904 2

Βασίλης Τσίρκας: Μπορούμε να φέρουμε την Αλλαγή

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο μήνυμά του μετά την επίσημη

Τα 15 μεγάλα οδικά έργα που αλλάζουν τον χάρτη των μεταφορών στην Ελλάδα

Ο σχεδιασμός για τα μεγάλα οδικά δίκτυα της χώρας είχε