Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Βίντεο φρίκης με ανήλικα κάτω των 12 ετών είχε στην κατοχή του ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου

papatheodorou 2

Οι αστυνομικοί έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του στη Γλυφάδα στις 18 Οκτωβρίου, όταν κατασχέθηκε ο σκληρός δίσκος του ηλεκτρονικού του υπολογιστή και ακόμα ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Από την έρευνα προέκυψε ότι υπήρχε αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας:

«Στις περιπτώσεις ατόμων που συλλαμβάνονται για κατοχή υλικού με ανήλικα κάτω των 12 ετών η προφυλάκιση είναι κάτι που συνηθίζεται να βλέπουμε στις υποθέσεις που χειριζόμαστε. Πρόκειται για υλικό που το κατέβασε από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από παιδοφιλικές ιστοσελίδες. Τα περισσότερα βίντεο που βρέθηκαν είναι παλιά και εκτιμάται ότι δεν πλήρωσε για να τα πάρει στην κατοχή του. Όταν ένα τέτοιο φρικώδες βίντεο παλιώσει διατίθεται δωρεάν», εξηγεί στο Νewsbomb.gr αστυνομική πηγή.

Στις 21 Οκτωβρίου ο συγγραφέας κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα και λίγες ημέρες αργότερα οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης. Ο συγγραφέας δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζούσε μόνος του στη Γλυφάδα, ενώ θεωρείται ένας από τους διακεκριμένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονική Εγκλήματος δεν τον εντόπισε μετά από κάποια καταγγελία αλλά μέσω του σύγχρονου λογισμικού που διαθέτει για τη «σάρωση» ηλεκτρονικών ιχνών παιδόφιλων. Το «εργαλείο» αυτό εντόπισε το ηλεκτρονικό του ίχνος και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες και υποστηρίζει ότι κατέβασε το υλικό στο πλαίσιο συγγραφής ενός νέου βιβλίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση:
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας-κακουργηματικού χαρακτήρα-σε βάρος ατόμου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

Exit mobile version